Optreden 2012 - Archief LMK

ARCHIEF
Ga naar de inhoud

Optreden 2012

14-12-2012  
Kerstsamenzang Soesterberg 2012. In de R.K. Kerk van de Parochie 'Carolus Borromeus' vindt, uitgaande van de Raad van Kerken in Soesterberg een Kerstsamenzang plaats. Het Luchtmacht Mannenkoor werkt daarin mee met het R.K. 'Gemengd Caroluskoor Soesterberg' (dirigent Dhr M. Florax-Spier) en het Hervormd 'Vredekerk Music Ensemble'(Combo) met als dirigent A. Verheus, die ook de samenzang leidt. Pastor Jan Houben verzorgt een lezing en ds Renske Zandstra (NH) draagt een gedicht voor. Het welkomstwoord is van Dhr Henny Klein Hofmeijer. Met de gemeenteleden worden een groot aantal kerstliederen gezongen.  
01-11-2012  
Het Jaarconcert-LMK wordt gehouden in 'De Brug'- kerk, het Hervormd kerkelijk centrum van de Protestantse gemeente (PKN) te Amersfoort. Het LMK wordt geleid door Rienus Oude Kempers en het Concertorkest Willem III, dat medewerking verleent, heeft als dirigent Dick Roelofsen.
In grote eensgezindheid vertolken beide gezelschappen, in enkele gevallen onder wisseling van dirigent, zo'n 20 geestelijke-, culturele- en algemeen-populaire- en klassieke muziekstukken w.o. spirituals. Een vrijwel volledig uitverkochte zaal en een dankbaar applaus tekenen de gevoelens van het LMK-minnend  publiek.
Een en ander blijkt ook tijdens de 'Nadronk-gsprekken' die verschillende gasten en genodigden tot euforie brengen. Het optreden van de voorzitter van de Muziekcommissie van het LMK, Ton Berends, oogst instemming voor de wijze waarop hij deze taak ook in de toelichting op de uit te voeren stukken en programma-onderdelen voor het eerst, op een wijze vervult die de nodige diepgang verraadt.  
14-09-2012 t/m 18-09-2012 Concertreis Eifel  
Voor een concertreis vertrekt het koor in deze periode naar Deudesfeld-Desserath in het Eiffelgebied van de Oosterburen. De reis is voorbereid door bestuurslid Gé Rietveld en wordt ook door hem geleid. Van een aantal geplande concerten moesten er noodgedwongen enkele afvallen.
Op 16 september werd opgetreden in de Stadthalle te Bitburg, i.s.m. de 'Städtische Musikverein Bitburg e.V'. Dit was een zeer goed concert.
Op 17 september werd in de Zeller Stadthalle te Zell an der Mosel, i.s.m. het 'Städtische Orchester Zell'.
Respectievelijk beide optredens als Benefietconcert ten gunste van de werkomstandigheden in de werksfeer voor gehandicapten (AK/Arbeidskreiz Behinderte) en Stiftung Caritas.
Het pension 'Haus Anny' in Desserath (Vulkaneifel) is steeds het aankomst- en (meestal) het vertrekpunt voor excursies naar: Dauner Weinladen, Trier (stadswandeling) en Iril (Natuurpark Zentrum, Zuid-Eifel met Teufelsslucht), Pension met concours 'Minigolf, Daun met Eifel-Vulkanmuseum en Lava Strohn-route, Bitburg met aangekondigd concert in de 'Trierischer Volksfreund' (met pagina-grote koorfoto !). Zell an der Mosel (met huifkar-ritten, geboortestreek van de 'Zeller Zwarte Kat'), Bitburg (met Bierbrouwerij/'Bitte ein Bit'), Niederburg Manderscheid (met Oude- en Boven-burchten en Valkeniers met roofvogels-Greifvögel - van allerlei aard en soort, ook 'op de hand' ). Op de terugweg wordt de reis afgesloten in 'De Dennen' (Restaurant te Renswoude). Het is een in alle opzichten bijzonder geslaagde en wetenswaardige reis geweest die laat zien dat er meer is dan zingen alleen.  
22-08-2012  
Najaarsconcert Oranjevereninging Katwijk. Het koor verleent 's avonds medewerking aan het Najaarsconcert van de plaatselijke Oranjevereniging in Katwijk aan de Rijn, tezamen met Orgel en Blazers van de 'Dorpskerk' van de Hervormde gemeente van de PKN. In een   plaatselijk gedrukt 'special' vindt het LMK 'ruim onthaal'. In een uitvoerig geschrift wordt de geschiedenis van het Kerkgebouw beschreven. Het mag worden gerekend tot een der mooiste in de ruime omgeving. Het 'binnenvliegen' van het LMK is dan ook meer dan een verrijking door een muzikaal festijn.
Zang en sprekende schoonheid gaan hier hand-in-hand en van mond-tot-mond!
Naar fotoarchief 2012

Naar volgend jaar (2013)


Naar vorig jaar (2011)


Naar overzicht

© Copyright 2006 - 2024 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 03-januari-2024
Terug naar de inhoud